Quinoabowl med grönkål, sötpotatis och ajvarcrème

6 röster
30 m
4
Quinoabowl med grönkål, sötpotatis och ajvarcrème
Foto: köket.se

Ladda upp med vitaminer och gör en färgsprakande quinoabowl med stekt grönkål, ajvarcrème och rostad sötpotatis.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 sötpotatis
  • 3 dl quinoa
  • 150 g grönkål
  • smör, till stekning
  • 1 röd lök, finhackad
  • rostade valnötter, hackade
  • svarta semsamfrön
  • olja
  • salt

Ajvarcrème

  • 1 dl crème friache
  • 1 dl ajvar
  • citron, saften
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela sötpotatisen i små stavar, vänd i olja, salta och rosta i ugnen i 20-25 minuter eller tills de fått fin fäg.
  2. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Blanda ajvar med crème fraiche. Smaka upp med citronsaft och salt.
  4. Stek grönkålen med smör i en stekpanna tills den får lite färg.
  5. Lägg upp allt i en skål, med hummusen i mitten. Toppa med rostade och hackade valnötter och sesamfrön.
24 januari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept