Quinoa med rödbetor och dill

POPULÄRT
Quinoa med rödbetor och dill
Foto: TV4

Quinoa med rödbetor och dill

Av: Helene Henderson

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

1,5 h

Quinoasallad med rödbetor, dill och schalottenlök.

Ingredienser

portioner
  • 2 rödbetor
  • 4 dl kokt quinoa
  • olivolja
  • citron, saft
  • rödvinsvinäger
  • 2 schalottenlökar
  • dill

Gör så här

  1. Koka rödbetorna eller rosta i ugnen i 1 timme. Pilla av skalet när betorna är klara. Hacka dem fint. Skvätt över en matsked vinäger och pressa lite saft från citronen.
  2. Hacka löken fint och lägg i. Häll över 2-3 msk olivolja. Låt marinera 30 minuter eller över natten. Blanda sedan med den kokta quinoan. Servera med hackad dill.