Quesadillas med färskpotatis och grön salsa
Quesadillas med färskpotatis och grön salsa
19 ingredienser
30 min
Ett middagstips där somriga grönsaker som färskpotatis, knipplök och späda morötter samsas i tortillabröd tillsammans med ost. De fyllda varma bröden serveras med en pigg och lite het salsa att dippa i.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 12 små tortillabröd
- 1 zucchini
- 4 knipplökar
- 4 knippmorötter
- 5 dl riven ost
- ca 15 färskpotatisar, kokta
- 1 tsk chiliflakes
- 140 g färsk spenat
- 3 msk rapsolja
- salt
Grön salsa
- 1 tomat, gärna grön
- 1 avokado
- 1 kruka färsk koriander
- 1-2 jalapeños
- 1 dl vatten
- 1 gul lök, liten
- salt
Till servering
- 1 kruka färsk koriander
- 1 knipplök
Gör så här
- Mixa allt till salsan i en kanna. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
- Strimla morot och zucchini smått. Blanda i en skål och ställ åt sidan.
- Strimla två färska lökar med blast och allt och lägg i zucchiniskålen.
- Tärna potatis grovt. Hacka två färska lökar och stek dem med potatisen i rapsolja på hög värme i någon minut. Tillsätt chiliflakes och babyspenat.
- Finhacka resterande färsk lök. Grovhacka koriandern till servering.
- Fördela fyllningarna mellan bröden och lägg på rikligt med ost.
- Stek quesadillan på båda sidor tills gyllene i en non stick-panna..
- Servera med salsa, lök och koriander.