Pytt med renskav

Pytt med renskav
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pytt med renskav

9 ingredienser

Med smak av Norrland.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp renskav [ca 250 g]
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,75 kg potatis, skalad och tärnad
  • paprikapulver
  • 1 purjolök, skivad
  • matfett, till stekning

Till servering:

  • 4 morötter, rivna
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Råstek potatisen mjuk i matfett i en panna. Krydda med salt och paprika. Slå upp i form.
  2. Stek sen renskaven i het panna och krydda med salt och svartpeppar. Blanda med potatisen.
  3. Stek sist purjon mjuk och vänd ned.
  4. Slå lite olivolja över de rivna morötterna och krydda med salt och svartpeppar och servera till pytten.