Pytt i panna på renskav

Pytt i panna på renskav
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pytt i panna på renskav

11 ingredienser

Riktig snabbmat blir pytten om du använder förkokta, djupfrysta potatistärningar. Du kan också använda kall kokt potatis i tärningar som du värmer i mikron eller vanliga ugnen innan du blandar med kött och lök.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp djupfryst renskav (à 240 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör, till stekning
  • 500 g djupfrysta potatistärningar
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja
  • färsk pepparrot, riven
  • 4 äggulor
  • fransk osötad senap

Gör så här

  1. Hacka löken. Fräs renskav och lök. Renskaven ska få färg men inte bli hård och knaprig. Droppa över soja. Krydda med salt och peppar.
  2. Värm potatisen utbredd på ett fat i mikron. Värm i ca 8 minuter. Potatisen är förkokt och behöver bara bli varm. Salta och peppra.
  3. Blanda renskav och potatis. Låt allt bli genomvarmt. Strö över persilja.
  4. Servera med riven pepparrot, en äggula till var och en samt osötad senap.