Puttanesca och ricottatoast

4 röster
20 m
4
Puttanesca och ricottatoast
Foto: Jessica Frej

Den här puttanescan är ett perfekt middagsrecept för ”trötta småbarnsföräldrar”. Det går snabbt att laga och uppskattas av hela familjen! Rätten är även väldigt god som förrätt vilken dag som helst, ihop med ett gott glas vin.

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva bröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g ricotta
  • 1 burk soltorkade tomater (körsbärstomater)
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 burk kapris
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta brödet.
  2. Gnugga vitlöken lätt mot brödets ovansida.
  3. Bred sedan ricotta på brödet.
  4. Fördela tomater, basilikablad och oliver på bröden.
  5. Stek kaprisen i olivolja på hög värme och låt sen droppa av hastigt på hushållspapper.
  6. Toppa mackorna med kapris och nymalen svartpeppar.
2 februari 2020