Puttanesca och ricottatoast

Puttanesca och ricottatoast
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Puttanesca och ricottatoast

4

6 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Den här puttanescan är ett perfekt middagsrecept för ”trötta småbarnsföräldrar”. Det går snabbt att laga och uppskattas av hela familjen! Rätten är även väldigt god som förrätt vilken dag som helst, ihop med ett gott glas vin.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 skiva bröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g ricotta
  • 1 burk soltorkade tomater (körsbärstomater)
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 burk kapris
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta brödet.
  2. Gnugga vitlöken lätt mot brödets ovansida.
  3. Bred sedan ricotta på brödet.
  4. Fördela tomater, basilikablad och oliver på bröden.
  5. Stek kaprisen i olivolja på hög värme och låt sen droppa av hastigt på hushållspapper.
  6. Toppa mackorna med kapris och nymalen svartpeppar.