Purjolökspaj

Purjolökspaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Purjolökspaj

62

5 steg att laga

11 ingredienser

En paj med mild löksmak som passar utmärkt till bland annat skinka, korv och kött.

Ingredienser

portioner6 portioner

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vatten, kallt

Fyllning:

  • 5-600 g purjolök, finskivad
  • 3 msk margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • 100 g ost, riven
  • 1 krm paprikapulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Fräs purjon mjuk med margarinet, låt svalna.
  4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min. Ta ut formen.
  5. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet. Grädda klart ca 20 min.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer