Purjolöksgratäng med falukorv
Purjolöksgratäng med falukorv
9 ingredienser
Den milda purjolöken blir god i en gratäng. Bjud falukorv eller bräckt skinka därtill.
Ingredienser
- ca 500 g purjolök, helst tunna
- 2 msk margarin
- 3 msk vetemjöl
- ca 5 dl mjölk
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 2 dl ost, riven
- salt
- peppar
Tillbehör:
- falukorv
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Dela purjon i ca 5 cm långa bitar. Sjud den knappt klar i lättsaltat vatten. Lägg över i ugnsform.
- Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med mjölk, krydda och koka 10 minuter. Rör ned vitlök och ost.
- Slå såsen över purjon gratinera ca 10 minuter. Servera gärna med falukorv.