Purjolöksgratäng med falukorv

Purjolöksgratäng med falukorv
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Purjolöksgratäng med falukorv

28

3 steg att laga

9 ingredienser

Den milda purjolöken blir god i en gratäng. Bjud falukorv eller bräckt skinka därtill.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 500 g purjolök, helst tunna
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 5 dl mjölk
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 dl ost, riven
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • falukorv

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela purjon i ca 5 cm långa bitar. Sjud den knappt klar i lättsaltat vatten. Lägg över i ugnsform.
  2. Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med mjölk, krydda och koka 10 minuter. Rör ned vitlök och ost.
  3. Slå såsen över purjon gratinera ca 10 minuter. Servera gärna med falukorv.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer