• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pumpkin cheesecake, Roy Fares recept

POPULÄRT
Pumpkin cheesecake, Roy Fares recept
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Pumpkin cheesecake, Roy Fares recept

8 steg att laga

18 ingredienser

Kryddig cheesecake med pumpa, kanel, nejlika och muskot. Perfekt höstfika på Roy Fares vis.

Ingredienser

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex [14]
  • 30 g farinsocker [3 msk]
  • 2 g malen kanel [0,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]

Pumpapuré

  • 200 g pumpa, skalad

Fyllning

  • 900 g färskost, rumstempererad
  • 130 g strösocker [1,5 dl]
  • 35 g farinsocker [0,5 dl]
  • 5 g vaniljsocker [0,5 msk]
  • 6 g malen kanel [1 msk]
  • 3 g nejlika [0,5 tsk]
  • 1 g muskot [1 krm]
  • 150 g gräddfil, rumstempererad [1,5 dl]
  • 165 g ägg, rumstempererade [3 st]
  • 30 g äggula [2 st]

Servering

  • grädde, lättvispad
  • malen kanel

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 200 grader varmluft och smält smöret i en kastrull.
  2. Kör kexen, farinsocker, kanel och vaniljsocker till fina smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda runt.
  3. Smöra lite lätt en rund springform 22-24 cm i diameter på sidorna och lägg bakplåtspapper i botten. Fördela sedan smulorna jämnt i springform och platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott, grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  4. Pumpapuré
    Tärna pumpan. Koka upp i vatten tills pumpabitarna känns mjuka. Sila av vattnet och mixa pumpabitarna till en slät och fin puré, plasta och låt svalna.
  5. Fyllning
    Sätt ugnen på 130 grader varmluft. Vispa färskost, farinsocker, vaniljsocker, kanel, nejlika och muskot fluffigt i en bunke. Vispa sedan i gräddfil. Vänd ned pumpapurén.
  6. Blanda ner 1 ägg i taget samt äggulorna och blanda noga. Fördela fyllning och stoppa in cheesecaken i ugnen på 130 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 30 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna ute innan du ställer in den i kylen minst 6 timmar, gärna över natten, så att den blir riktigt krämig.
  8. Servering
    Toppa den kalla cheesecaken med vispad grädde och pudra över kanel.