Pumpavåfflor
Pumpavåfflor
9 ingredienser
Frasiga och goda i läcker orange färg. Bjud med grädde och din favoritsylt!
Ingredienser
Pumpapuré
- 1 pumpa
- smör
Våffelsmet
- 4 dl mjölk
- 12 g jäst
- 3 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 100 g smör
- ca 2 dl pumpapuré
Till servering
- sylt
- grädde
Gör så här
Pumpapuré
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala, kärna ur och skär pumpan i 1-2 cm stora tärningar. Lägg dem i en smord ugnsform. Rosta i ugnen tills de känns mjuka, ca 25 minuter.
- Låt svalna en stund och mosa sen pumpan med sked mot kanten av en finmaskig sil/trådsil.
Våffelsmet
- Värm mjölken till fingervarmt i en liten kastrull, dra av från värmen och smula ner jästen.
- Vispa tills jästen har löst sig.
- Blanda mjöl och salt i en bunke, häll över mjölken och vispa till en slät smet utan klumpar.
- Låt jäsa 20 minuter i rumstemperatur
- Tillsätt pumpapurén och rör om.
- Smält smöret i en kastrull och häll i det sist av allt.
- Grädda våfflor av smeten och servera dem med sylt och grädde.