Pumpapaj med bacon och purjolök

40 m
4
Spela video Pumpapaj med bacon och purjolök
Foto: Fredrik Persson

Matig filodegspaj fylld med rostade butternutpumpa, knaprigt bacon och purjolök. Lika god varm som kall!

14 december 2015
40 m
4

Du behöver

  • 250 g färdig filodeg

Fyllning

  • 2 gula lökar, finhackad
e
  • 1 butternutpumpa
  • 2 purjolökar, strimlade
  • 280 g bacon, strimlat
  • 0,5 kruka timjan, hackad
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl kycklingbuljong

Sallad

  • 60 g rucola
  • 100 g fetaost, smulad
  • 250 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och tärna pumpan i 1 cm stora bitar, salta, olja in och rosta i ugn i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Fräs bacon krispigt, ställ åt sidan
  4. I samma panna ”svetta” lök och purjolök med timjan och salt. Slå på mjöl, blanda, ha sedan i buljongen, bacon och den rostade pumpan blanda tills det tjocknar, smaka av med salt.
  5. I en oljad ugnssäker form, lägg filodegen i lager och pensla med olja mellan varje.
  6. Häll i blandningen, vik in filodegen och grädda i ugn ca 20 min.
  7. Blanda salladen och njut den tillsammans med pumpapajen!
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Ugnsformar från kända varumärken

Ugnsformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept