Pumpamarmelad med citron och ingefära

Malin Söderström

Pumpamarmelad med citron och ingefära

5 ingredienser

Koka en god marmelad på pumpa, citron, apelsin och ingefära.

Ingredienser

  • 1 kg pumpakött (kärnfritt)
  • 1 citron, skalet och köttet utan det vita (bäst blir om filead)
  • 3 dl apelsinjuice
  • 40 g färsk ingefära
  • 750 g syltsocker

Gör så här

  1. Skär pumpaköttet i bitar eller riv det grovt.
  2. Skölj citronen väl i ljummet vatten. Riv det yttersta av skalet och lägg i grytan, fila resten av citronen. Lägg pumpa, apelsinjuice, citronskal med skalad och skivad ingefära i en kastrull med lock. Låt koka sakta till pumpan är helt mjuk, mixa med stavmixer och tillsätt sockret, rör inte för mycket.
  3. Koka pumpablandningen på svag värme i 5-8 minuter utan lock. Fördela i rena glasburkar.