Pumpalasagne med salsiccia och ricotta
Pumpalasagne med salsiccia och ricotta
14 ingredienser
50 m
Smakrik lasagne med salsiccia, pumpa, salvia och ricotta. Perfekt höstmiddag för hela familjen.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
- 3 msk smör
- 50 g vetemjöl
- 7 dl mjölk
- muskot, riven
- salt
- 400 g butternutpumpa
- 300 g salsicciakorv
- 2 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 1 knippe färsk salvia
- 2 msk olivolja
- 100 g babyspenat
- 200 g ricotta
- 300 g färska lasagneplattor
Gör så här
Bechamelsås
- Smält smör och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken. Koka upp under omrörning låt och puttra 2-3 minuter. Smaka av med muskotnöt och salt.
- Skär pumpan i mindre bitar. Dela korven i mindre bitar. Fräs pumpa, korv, vitlök, gul lök i olivolja. Tillsätt salvian och smaka av med salt och svartpeppar. Häll sist i spenaten och rör om.
- Varva bechamelsås med pumpa/salsciccian, ricottaosten och lasagneplattor. Avsluta med sås och ricotta.
- Grädda i ugnen på 250 grader ca 35 minuter eller tills den är klar.