Pulled pork taco style
Pulled pork taco style
29 ingredienser
45 min + 9 h i ugnen
En storfavorit och en riktig latmansmiddag - pulled pork. Här serveras den på tacovis med goda tillbehör som chipotlerostad majs, tomatsallad och avokado.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 900-950 g fläskkarré (i bit)
- 2 gula lökar, finstrimlade (stora)
- 5 klyftor vitlök, tunt skivade
- 2 dl barbequesås
- 1 dl ketchup
- 2-3 msk cognac
- ca 1 msk chipotlepasta
- 0,5-1 msk brunt farinsocker
- 1 msk torkad koriander
- 1-2 tsk malen spiskummin
- 0,5 dl vatten
- salt
- svartpeppar
Chipotlerostad majs
- 1 burk majs (à 340 g)
- 2 msk rapsolja
- 1-2 tsk chipotlepasta
- salt
Picklad rödlök
- 1 rödlök, tunt skuren
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 0,75 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
Tomatsallad
- 8-10 romanticatomater
- 0,5 kruka färsk koriander
- 0,5 limefrukt, pressad
- salt
Avokadoröra
- 2 avokador
- citronsaft
Tillbehör
- tortillabröd
- crème fraîche (eller smetana)
Gör så här
Pulled pork
- Sätt ugnen på 120 grader.
- Lägg fläskkarrén i en gjutjärnsgryta med lock. Salta köttet runt om.
- Rör ihop barbecuesås, ketchup, chipotlepasta, cognac, torkad koriander, malen spiskummin,
- farinsocker och vatten. Smaka upp med salt och peppar.
- Häll blandningen över och runt om köttbiten. Strö över gul lök och vitlök. Sätt på locket och tillaga i ugnen 9 timmar (vill du korta ner tiden kan man dela karrén i fyra bitar).
- Efter ca 45 minuter, lyft på locket och rör ner lök och vitlök i såsen. Rör om så att lök och sås blandas. Sätt på locket och fortsätt tillaga i ugnen. Kolla då och då i grytan så att inget bränns, tillsätt lite vatten om köttet kokat torrt.
- Ta ut köttet efter 9 timmar. Dra isär köttet i "trådar" med två gafflar direkt i grytan. Köttet ska vara så mört att det faller i sär. Blanda runt köttet med såsen.
- Smaka av med salt, torkad koriander och spiskummin om det behövs.
Picklad rödlök
- Koka ihop ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna. Lägg löken i en glasburk och häll på lagen. Ställ i kylen fram till serveringen, gärna minst 4 timmar.
Chipotlerostad majs
- Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i majsen och låt den fräsa och rostas till den börjar ”poppa”. När den poppar och blivit gyllene är den klar. Vänd i chipotlepastan och salta.
Tomatsallad
- Skär tomaterna i klyftor. Blanda med hackad koriander, limesaft och salt.
Avokadoröra
- Dela, kärna ur och gröp ut köttet. Mosa det med en gaffel och blanda med lite citronsaft och salt.
Servering
- Servera din pulled pork som en taco med tortillabröd, crème fraiche, picklad rödlök, chipotlerostad majs, tomatsallad och avokadoröra.