Pulled chicken med fruktig sallad och hemgjord chilisås

Mat som sköter sig själv i ugnen är alltid tacksamt. Jonas Lundgrens ugnsbakade kyckling med hemgjord chilisås är verkligen god. Servera med het mangosallad.

25 december 2016
3 h

Du behöver

Hemgjord chilisås

  • 5 dl krossade tomater
  • 2 chilis
  • 1 gul lök
  • 6 klyftor vitlök
  • kycklingbuljong
  • salt och peppar
  • ev 1 msk honung

Pulled chicken

  • 1 hel kyckling
  • 2 lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk fisksås
  • 2 röd chili
  • 3 dl chilisås (se såsrecept)
  • 1-2 dl vatten
  • salt och peppar

Fruktsallad

  • 1 mango
  • 0,5 rödlök
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 lime
  • habanero
  • salt

Gör så här

  1. Hemgjord chilisås
    Koka tomatkrossen med hackad lök, vitlök och chili i buljongen. Mixa sedan allt tillsammans. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt 1 msk honung om sötare smak önskas.
  2. Pulled chicken
    Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och skär löken i stora bitar och lägg runt. Finhacka chili och vitlök.
  3. Blanda BBQ-såsen med chili, vitlök,senap, vitvinsvinäger, fisksås, vatten, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.
  4. Täck formen med folie och sätt in i ugnen och baka i ca 2-3 timmar tills kycklingen är helt mör och genomstekt. Rensa kycklingen genom att plocka bort lök, skinn och ben. Dra isär köttet med en gaffel, blanda med såsen.
  5. Sallad
    Skär mangon i fina bitar och grovhacka rödlöken.
  6. Blanda ihop och hacka ned koriander och smaksätt med limejuicen och habanero.
Visa mer
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Fler goda recept