Potatisvåfflor

Potatisvåfflor
Foto: Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Potatisvåfflor

11 ingredienser

ca 30 m

Billig matig våffla med riven potatis i smeten.

Ingredienser

portioner våfflor
  • 50 g smör (eller vegetabilisk olja)
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 300 g potatis, grovt riven
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Jordnötskräm med banan och avokado

  • 1 banan
  • 1 avokado
  • 1 msk osaltat jordnötssmör
  • hallon, till servering

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Riv potatis grovt och pressa ur vattnet.
  3. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver. Rör i mjölken till en slät smet, och lägg i potatisen.
  4. Rör slutligen i smöret.
  5. Smörj ett våffeljärn med lite smör (brukar räcka att smörja för den första våfflan) och grädda.

Jordnötskräm

  1. Mosa banan, 1 avokado och blanda. Tillsätt 1 msk ekologiskt, osaltat, jordnötssmör. Salta lite.
  2. Toppa med hallon.