Potatissallad med senapsvinägrett, lök och äpple

Svensk potatis Potatissallad med senapsvinägrett, lök och äpple
Foto: Svensk potatis

Potatissallad med senapsvinägrett, lök och äpple

15 ingredienser

30 min

En god och fräsch potatissallad med klassiska smaker. En utmärkt rätt att ställa fram till midsommar, grillkvällen eller buffén.

Garanterar hög kvalitet
Svensk potatis smakstämpel

Garanterar hög kvalitet

Håll utkik efter SMAK-märkningen så vet du att potatisen är av god kvalitet!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 8 fasta potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 4 salladslökar
  • 0,5 gräslök
  • 0,5 färsk bladpersilja
  • 8 rädisor

Vinägrett

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt svalna.
  2. Tillaga sedan vinägretten. Blanda senap, honung och vitvinsvinäger. Använd gärna en mixer och vispa i oljorna i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylen fram till servering.
  3. Skala och skiva rödlök och vårlök. Finhacka gräslöken och persiljan. Spara lite av kryddorna vid sidan för garnering
  4. Skiva rädisorna tunt, tärna äpplet och dela eller skiva potatisen.
  5. Blanda alla ingredienserna utom rädisorna försiktigt i en skål tillsammans med en del av vinägretten.
  6. Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat och ringla över resten av vinägretten. Dekorera med de sparade kryddorna och rädisorna.
TIPS!
Fler tips!
Svensk potatis Lyxiga potatisplättar med löjrom

Fler tips!

Fler goda recept med potatis!

Läs mer