Potatissallad med ansjovis och löjrom

Potatissallad med ansjovis och löjrom
Tommy Myllymäki 2025
Tommy Myllymäki 2025

Potatissallad med ansjovis och löjrom

14 ingredienser

20 m

Är det dags att göra en god potatissallad? Då måste du testa den här versionen med ansjovis, löjrom och lök.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Ansjovisdressing (ca 6 dl)

  • 200 g kokt potatis
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 10 ansjovisfiléer
  • 2 msk ansjovisspad
  • 2 msk citronsaft
  • 2 äggulor
  • 3 dl matolja
  • salt

Servering

  • 60 g kokt potatis, delad i mindre bitar
  • 2 dl ansjovisdressing
  • 1 dl löjrom
  • ansjovisfilé
  • 3 msk rödlök, fint skuren
  • 3 msk gräslök, fint skuren

Gör så här

Håll skärmen tänd

Ansjovisdressing

  1. Mixa potatis med övriga ingredienser (förutom matoljan) till en slät kräm.
  2. Tillsätt matoljan i en tunn stråle under mixning.
  3. Smaka av med salt.

Servering

  1. Fördela potatisen i ett lager på ett fat.
  2. Skeda eller spritsa över ansjovisdressingen.
  3. Toppa med löjrom, några ansjovisfiléer samt de olika löksorterna.