Potatissallad med ansjovis och löjrom
Potatissallad med ansjovis och löjrom
14 ingredienser
20 m
Är det dags att göra en god potatissallad? Då måste du testa den här versionen med ansjovis, löjrom och lök.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
Ansjovisdressing (ca 6 dl)
- 200 g kokt potatis
- 0,5 dl crème fraîche
- 10 ansjovisfiléer
- 2 msk ansjovisspad
- 2 msk citronsaft
- 2 äggulor
- 3 dl matolja
- salt
Servering
- 60 g kokt potatis, delad i mindre bitar
- 2 dl ansjovisdressing
- 1 dl löjrom
- ansjovisfilé
- 3 msk rödlök, fint skuren
- 3 msk gräslök, fint skuren
Gör så här
Ansjovisdressing
- Mixa potatis med övriga ingredienser (förutom matoljan) till en slät kräm.
- Tillsätt matoljan i en tunn stråle under mixning.
- Smaka av med salt.
Servering
- Fördela potatisen i ett lager på ett fat.
- Skeda eller spritsa över ansjovisdressingen.
- Toppa med löjrom, några ansjovisfiléer samt de olika löksorterna.