Potatissallad med ansjovis och löjrom

koket.se
Potatissallad med ansjovis och löjrom
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Potatissallad med ansjovis och löjrom

14 ingredienser

20 m

Är det dags att göra en god potatissallad? Då måste du testa den här versionen med ansjovis, löjrom och lök.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Ansjovisdressing (ca 6 dl)

  • 200 g kokt potatis
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 10 ansjovisfiléer
  • 2 msk ansjovisspad
  • 2 msk citronsaft
  • 2 äggulor
  • 3 dl matolja
  • salt

Servering

  • 60 g kokt potatis, delad i mindre bitar
  • 2 dl ansjovisdressing
  • 1 dl löjrom
  • ansjovisfilé
  • 3 msk rödlök, fint skuren
  • 3 msk gräslök, fint skuren

Gör så här

Ansjovisdressing

  1. Mixa potatis med övriga ingredienser (förutom matoljan) till en slät kräm.
  2. Tillsätt matoljan i en tunn stråle under mixning.
  3. Smaka av med salt.

Servering

  1. Fördela potatisen i ett lager på ett fat.
  2. Skeda eller spritsa över ansjovisdressingen.
  3. Toppa med löjrom, några ansjovisfiléer samt de olika löksorterna.