Potatisringar

NYHET
Potatisringar

Potatisringar

Av: Clara Lidström

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

30 min

Kakor med potatis hör inte till vanligheterna idag, men de var flitigt förekommande i ransoneringstider. Den stärkelserika potatisen gör mjölåtgången mindre.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl kokt potatis, kall och riven
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smöret mjukt och smidigt i en bunke.
  3. Tillsätt potatis, mjöl och bakpulver och arbeta hastigt ihop till en deg, utan att knåda för mycket.
  4. Ta lite deg i handen och kavla ut till en lång rulle.
  5. Skär rullen i kortare bitar och forma till cirklar.
  6. Doppa i pärlsocker och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.