Potatisbullar med krämig lingonsås

potatisbullar med krärmig lingonsås
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Potatisbullar med krämig lingonsås

6

19 ingredienser

30 min

Zeina bjuder på en riktig klassiker: Potatisbullar. Perfekt vardagsmat när man har bråttom och så galet gott. Bullarna funkar perfekt att frysa - på så vis har du alltid en middag nära till hands!

Ingredienser

portioner4
  • 1 kg fast potatis
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Lingonsås

  • 1 dl rårörda lingon
  • 2 dl crème fraîche

Kålsallad

  • 1 klyfta rödkål (ca 500 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 2 tomater
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 msk honung
  • 2 limefrukter
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till lingonsåsen och ställ i kylen.
  2. Riv potatis på grova sidan av rivjärnet och pressa ur så mycket vätska som möjligt med händerna. Blanda ihop alla ingredienser till potatisbullarna.
  3. Forma potatisbullar och stek gyllene i olja och smör, ca 4-5 min på varje sida.
  4. 
Hacka rödkål och paprika i strimlor. Riv eller hacka morot i tunna slantar, skär tomaterna i skivor, finhacka koriander och salladslök. Blanda ihop grönsakerna med pressad lime, ingefära, honung och eventuellt salt.
  5. Servera potatisbullarna med sallad och lingonsås!
TIPS!