Porchetta med ugnsrostad potatis och ruccola

Porchetta med ugnsrostad potatis och ruccola
Foto: Tv4

Porchetta med ugnsrostad potatis och ruccola

Av: Viktor - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

3 h

Porchetta med fläskkarré, ugnsrostad potatis och ruccola passar perfekt till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Porchetta

  • 800 g fläskkarré (utan ben)
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 140 g bacon
  • 1 fänkål
  • 1 tsk torkad rosmarin, smulad
  • 0,5 tsk torkad salvia, smulad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2-3 klyftor vitlök
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Potatis

  • 800 g potatis (små)
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1-2 dl rucolasallad

Gör så här

Porchetta

  1. Putsa köttet och skär ett snitt längst med som delar köttet utan att det skärs igenom. Vik ut köttet och banka till rätt tjocklek.
  2. Häll på olivolja och salta och peppra på båda sidor. Fördela baconskivorna på köttet. Lägg sedan på resterande ingredienser.
  3. Rulla ihop köttet och bind med steksnöre eller nät. Stek köttet runt om i smör eller olivolja. Lägg över köttet i en smord ugnssäkerform och sedan in i ugnen i 2 timmar på 150 grader.
  4. Spar skyn till potatisen. Låt köttet vila och skär sedan i skivor.

Potatis

  1. Lägg potatisen i formen när 30 minuter återstår av porchettans stektid. Strö över rosmarin och blanda sedan potatisen med en rejäl näve ruccola. Ringla sedan över skyn från köttet.