Pop tarts med äppelfyllning, Roy Fares recept

Spela video Pop tarts med äppelfyllning, Roy Fares recept
Foto: TV4

En härligt frasig variant på den klassiska äppelpajen, små pop tarts fyllda med kanel- och ingefärsdoftande äppelbitar.

14 oktober 2017
10

Du behöver

Pajdeg

  • 220 g osaltat smör, kallt
  • 280 g vetemjöl (4,5 dl)
  • 15 g strösocker (1 msk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 75 g iskallt vatten (0,75 dl)
  • 1 ägg, till pensling
  • 0,5 dl råsocker, till gräddning

Fyllning

  • 2 äpplen
  • 1 citron, saften
  • 75 g farinsocker (1 dl)
  • 3 g kanel (1 tsk)
  • 1 nypa ingefära

Gör så här

  1. Pajdeg
    Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och kör i på max hastighet i 5 sekunder, eller tills du ser att degen smulat sig.
  2. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar gå ihop. Man ska se små flisor av smöret kvar. Tryck ihop degen lite lätt, dela den i 2 lika stora bitar och plasta. Låt vila i kylen 1 timme.
  3. Fyllning
    Skala och dela äpplena i små tärningar, lägg i en skål och blanda runt med citronsaften, farinsocker, kanel och ingefära, ställ åt sidan 20 minuter. Sila äppelbitarna så den mesta juicen rinner av.
  4. Utbakning
    Kavla ut en bit i taget 18*30 cm och dela i 10 rutor som är 9*6 cm. Lägg lite äppelbitar i mitten av 10 rutor, i de andra rutorna skär du fyra små snitt i mitten.
  5. Lägg på locket på biten med äpplen. Tryck till med en gaffel längs med sidorna, pensla med ägg och strö över farinsocker, stoppa in i frysen 20 minuter innan du gräddar dem.
  6. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (eller 200 grader vanlig ugn), grädda poptartsen i 20-22 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg, ta ut och låt svalna.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept