Pop tarts med äppelfyllning, Roy Fares recept

koket.se
Pop tarts med äppelfyllning, Roy Fares recept
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Pop tarts med äppelfyllning, Roy Fares recept

12 ingredienser

En härligt frasig variant på den klassiska äppelpajen, små pop tarts fyllda med kanel- och ingefärsdoftande äppelbitar.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 220 g osaltat smör, kallt
  • 280 g vetemjöl [4,5 dl]
  • 15 g strösocker [1 msk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 75 g vatten, iskallt (0,75 dl)
  • 1 ägg, till pensling
  • 0,5 dl rörsocker, till gräddning

Fyllning

  • 2 äpplen
  • 1 citron, saften
  • 75 g farinsocker [1 dl]
  • 3 g malen kanel [1 tsk]
  • 0,5 krm malen ingefära

Gör så här

Pajdeg

  1. Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och kör i på max hastighet i 5 sekunder, eller tills du ser att degen smulat sig.
  2. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar gå ihop. Man ska se små flisor av smöret kvar. Tryck ihop degen lite lätt, dela den i 2 lika stora bitar och plasta. Låt vila i kylen 1 timme.

Fyllning

  1. Skala och dela äpplena i små tärningar, lägg i en skål och blanda runt med citronsaften,
  2. farinsocker, kanel och ingefära, ställ åt sidan 20 minuter. Sila äppelbitarna så den mesta juicen rinner av.

Utbakning

  1. Kavla ut en bit i taget 18*30 cm och dela i 10 rutor som är 9*6 cm. Lägg lite äppelbitar i mitten av 10 rutor, i de andra rutorna skär du fyra små snitt i mitten.
  2. Lägg på locket på biten med äpplen. Tryck till med en gaffel längs med sidorna, pensla med ägg och strö över farinsocker, stoppa in i frysen 20 minuter innan du gräddar dem.
  3. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (eller 200 grader vanlig ugn), grädda poptartsen i 20-22 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg, ta ut och låt svalna.