Pomelo med burrata, basilika och pistage

NYHET
Pomelo med burrata, basilika och pistage
Foto: TV4
Matilda Klarqvist
Matilda Klarqvist

Pomelo med burrata, basilika och pistage

Av: Matilda Klarqvist

Från: Kökets middag

9 ingredienser

En frisk och fräsch förrätt du gör på nolltid som också passar fint på buffén. Citrusfrukten pomelo läggs upp snyggt i klyftor tillsammans med krämig burrata, rostade pistagenötter och en magiskt god dressing på basilika, citron och honung.

Ingredienser

portioner
  • 1 pomelo
  • 1 burrata (à 275 g)
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 100 g pistagenötter, saltade och skalade
  • 1 citron, saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär pomelon med kniv så att du får ut hinnfria klyftor.
  2. Finhacka basilika och grovhacka pistagenötter.
  3. Blanda citronsaft, honung, olivolja och salt till en dressing, blanda ner basilikan.
  4. Lägg upp pomelon på ett fat, häll över dressingen och lägg på burratan. Toppa med pistagenötter och nymalen svartpeppar.