Pölsa

Pölsa
Foto: TV4

Pölsa

Av: Veronica - Lycksele

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

ca 1,5 h

Pölsa på älghjärta och sidfläsk med rödbetssallad.

Ingredienser

portioner

Pölsa

  • 2 älghjärta
  • 500 g sidfläsk
  • 3 gula lökar
  • 20 korn kryddpeppar
  • 20 korn vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 125 g ansjovis
  • 3-4 dl korngryn
  • 0,5 dl färsk mejram

Rödbetssallad med granatäpple

  • 300 g färdigkokta rödbetor
  • 1 granatäpple
  • 1 dl färsk bladpersilja
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citron, saft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Pölsa

  1. Köttet kokas i saltat vatten tillsammans med gul lök i klyftor.
  2. Köttet och sidfläsket mals tillsammans med hackad lök och ansjovis.
  3. Korngrynen kokas mjuka i buljong.
  4. Det malda köttet blandas med korngrynen till en grötliknande konsistens. Späd ev med kokspadet.
  5. Smaksätt med mejram, mer salt och peppar samt ev mer lök.

Rödbetssallad med granatäpple

  1. Rödbetorna hackas fint. Granatäpplets kärnor blandas med rödbetor, hackad bladpersilja och hackad rödlök.
  2. Dressingen av olivolja, citronsaft och kryddor blandas och hälls över rödbetshacket. Låt salladen stå svalt och gotta till sig ca 1 timme.
  3. Servera pölsan ihop med rödbetssalladen och dressingen och med ett halvt rått ägg samt stekt lök.