Poké bowl american samurai
Poké bowl american samurai
19 ingredienser
4 h
Hawaii och USA korsas en en riktigt härlig poké bowl med BBQ-fläskkarré, rostade cashewnötter, picklad rödlök, ananas och svarta bönor!
Tips! Såhär picklar Frederik rödlök! Koka upp 0,5 dl ättika (24% ), 1 dl socker och 1,5 dl vatten. Låt svalna. Lägg i skivad lök och låt stå i kylskåp över natten.
Ingredienser
Fläskkarré
- 100 g fläskkarré, svensk av hög kvalitet
- barbequesås
- flingsalt
- svartpeppar
- olivolja, till köttet
- rödvinsvinäger, till köttet
Bowl
- 1 port sushiris
- 50 g svarta bönor
- 1 dl barbequesås
- 3 msk salta cashewnötter
- 35 g salladsmix
- 0,5 rödlök, picklad i skivor
- 50 g ananas, i tärningar
- 2 salladslökar
- 1 msk granatäpplekärnor
Dessing
- 1 msk olivolja
- 1 msk japansk soja
- 1 msk rödvinsvinäger
- chiliflakes
Gör så här
- För att baka av fläskkarrén, putsa den och pensla med BBQ-sås. Krydda med flingsalt och svartpeppar och stek i förvärmd ugn på 125 grader i cirka 4 timmar. Pensla filén igen med BBQ-sås och låt svalna. Lätt i plastpåse, ringla i lite olivolja och rödvinsvinäger och låt marineras över natten.
- Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med.
- Värm under tiden väl sköljda svarta bönor tillsammans med 1 dl BBQ-sås. Låt svalna något.
- Rosta cashews i torr stekpanna och hacka dem grovt när de svalnat.
- Lägg upp ris till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på BBQ-black beans. Fortsätt med picklad rödlök, gafflade bitar av den goda karrén, ananastärningar och fint skivad salladslök.
- Toppa med cashews och granatäppelkärnor och ringla till sist över vispad sås av olivolja, japansk soja, rödvinsvinäger och chiliflingor.