Pocherat ägg med svamp och bönor

Pocherat ägg med svamp och bönor
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Pocherat ägg med svamp och bönor

15 ingredienser

40 m

Vad sägs om pocherat ägg med svamp, bönor och smakrik majonnäs till förrätt? Ett perfekt recept att bjuda på i helgen!

Ingredienser

portioner
  • 2 msk ättika 24 %
  • 4 ägg
  • salt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • 300 g svamp
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • vitlök
  • 1 gul lök
  • 100 g blandade bönor (valfri sort)
  • 1 bit parmesanost

Gör så här

  1. Börja med att hälla en matsked ättika i en bunke och knäck sedan i äggen en efter en. Låt stå minst 30 minuter innan pochering.
  2. Häll den andra matskeden ättika i en kastrull med vatten och koka upp med lite salt.
  3. Vispa ihop majonnäsen med soja och dijonsenap.
  4. Stek svampen först med lite olja och sedan med smör. När svampen börjat bli klar så tillsätt salt, peppar, riven vitlök, hackad lök och hackade bönor. Låt det sedan gå klart i pannan.
  5. Pochera äggen genom att gör en virvel i kastrullen med en slev och häll i äggen. Låt sjuda i ca 3 minuter. Sedan är de redo att serveras!
  6. Riv parmesan och droppa majonnäsen över äggen.