Pocherat ägg med sojamajonnäs
Pocherat ägg med sojamajonnäs
11 ingredienser
30 m
Den här förrätten bjuder på pocherat ägg med sojamajonnäs, bräckt skinka och krasse. Ljuvliga smaker i en och samma rätt!
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 2 dl majonnäs
- 2 msk soja
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk gräslök
Servering
- levainbröd
- salladsblad
- skinka (valfri sort)
- krasse
Gör så här
- Knäck äggen i en skål med hälften av ättikan och låt stå i minst 10 minuter innan pochering.
- Blanda majonnäs med soja, dijonsenap och sambal oelek. Smaka av och tillsätt gräslök.
- Sjud upp saltat vatten med resten av ättikan. Gör en virvel i vattnet och häll i äggen. Låt sjuda i ungefär i 3 minuter innan servering.
Servering
- Rosta brödskivorna och toppa varje skiva med lite majonnäs och salladsblad.
- Halstra skinka och lägg den på salladen.
- Toppa med ett pocherat ägg, lite mer majonnäs och krasse eller blommor.