Pocherat ägg med ricotta
Pocherat ägg med ricotta
12 ingredienser
40 m
Pocherat ägg med ricotta, mynta och bondbönor är en härlig förrätt att njuta av i helgen.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 4 ägg
- 500 g bondbönor
- 4 msk ricotta
- 6-8 blad mynta
- 1 citron, skalet
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
- chiliflakes
- ca 4 dl vattenkrasse
- 3 msk pumpakärnor
Gör så här
- Börja med att hälla hälften av ättikan i en skål. Knäck ner samtliga ägg i skålen och låt stå ca 30 minuter innan pochering.
- Skala och hacka bondbönor och blanda med ricotta, hackad mynta och rivet citronskal. Smaka av med olivolja, salt, peppar och chiliflakes.
- Värm sedan en kastrull med vatten och tillsätt resten av ättikan. När vattnet sjuder så häll ner äggen och låt sjuda ca 3 minuter.
- Lägg vattenkrasse i botten på tallriken och sedan ett pocherat ägg.
- Toppa med ricottablandningen och pumpakärnor.