Pocherat ägg med ricotta

koket.se
Pocherat ägg med ricotta
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Pocherat ägg med ricotta

12 ingredienser

40 m

Pocherat ägg med ricotta, mynta och bondbönor är en härlig förrätt att njuta av i helgen.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 4 ägg
  • 500 g bondbönor
  • 4 msk ricotta
  • 6-8 blad mynta
  • 1 citron, skalet
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • chiliflakes
  • ca 4 dl vattenkrasse
  • 3 msk pumpakärnor

Gör så här

  1. Börja med att hälla hälften av ättikan i en skål. Knäck ner samtliga ägg i skålen och låt stå ca 30 minuter innan pochering.
  2. Skala och hacka bondbönor och blanda med ricotta, hackad mynta och rivet citronskal. Smaka av med olivolja, salt, peppar och chiliflakes.
  3. Värm sedan en kastrull med vatten och tillsätt resten av ättikan. När vattnet sjuder så häll ner äggen och låt sjuda ca 3 minuter.
  4. Lägg vattenkrasse i botten på tallriken och sedan ett pocherat ägg.
  5. Toppa med ricottablandningen och pumpakärnor.