Pocherad hälleflundra med skirat smör och pressad potatis

Foto: TV4
Pocherad hälleflundra med skirat smör och pressad potatis
7 ingredienser
ca 30 m
Pocherad hälleflundra med skirat smör och pepparrot. Serveras med morotsbåtar, sugarsnaps och pressad potatis
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 550 g färsk hälleflundra
- 1 morot
- 1 citron
- 1 knippe dill
- 14 potatisar
- 300 g smör
- 2 färsk pepparrot
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Koka potatisen.
- Skär ut portionsbitar ur filén. Placera dessa i en ugnsform. Fyll i 1 cm vatten. Lägg en citronskiva på fiskbitarna. Salta och kör i ugnen tills kärnan håller 50 grader. Det ta ca 10-15 minuter.
- Pochera morötterna och sugarsnapsen (3 min).
- Skira smöret och tag bort mjölkproteinerna vid servering (med slev)
- Riv pepparrot fint.
- Lägg upp fisken och den färska pepparroten. På med morotsbitarna och sugarsnapsen samt skirade smöret.
- Pressa potatis i skål vid sidan av.
- Garnera fisken med citronklyfta och färsk dill.