Plättar med punschgrädde

Fredrik Eriksson ny

Plättar med punschgrädde

15 ingredienser

40 m

Här bjuder Fredrik på riktigt smarriga plättar med punschgrädde, rostad mandel och russin, eller sylt och vispad grädde. Perfekt inför helgen!

Ingredienser

portioner

Plättar

  • 2,5 vetemjöl
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 vaniljstång, urgröpt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk smör, smält
  • smör (till stekning)

Tillbehör

  • 3 dl grädde (till vispning)
  • punsch
  • 2 msk honung
  • 1 dl russin
  • 1 dl sylt
  • 1 dl rostade mandlar (flakes)

Gör så här

Plättar

  1. Vispa ihop mjöl och ägg. Späd med mjölk och grädde till en jämn smet.
  2. Smaksätt med salt, vanilj och socker. Låt gärna smeten vila i 30 minuter.
  3. Smält smöret och tillsätt det i smeten. Sen är det dags att grädda!

Tillbehör

  1. Vispa grädden luftig och smaksätt hälften med punsch efter tycke och smak. Spara andra hälften neutral att ha tillsammans med sylten.
  2. Värma honungen med lite vatten. Lägg i russinen och en skvätt punsch.
  3. Servera plättarna med tillbehören. Antingen på klassiskt vis med glass, sylt och grädde eller punschgrädde, varma russin och rostad mandel.