Plättar med hallongrädde

0 röster
4
Plättar med hallongrädde
Foto: TV4

Varje sommar borde alla barn få plättar med hallongrädde åtminstone en gång.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Till servering:

  • 4 dl färska hallon
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
  2. Hetta upp laggen och klicka i lite smör. Häll i ett tunt lager smet (ca ½ dl) till varje plätt. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända. Stek i ytterligare någon minut.
  3. Stek alla plättarna på samma sätt. Vispa grädden och blanda ner hallonen. Servera till de nygräddade plättarna.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept