Plättar av risgrynsgröt

Plättar av risgrynsgröt
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Plättar av risgrynsgröt

5 ingredienser

20 min

Ta vara på risgrynsgröten som blivit över från jul och gör gyllene plättar smaksatta med saffran.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • risgrynsgröt (rester från jul)
  • 1 ägg
  • vetemjöl
  • ca 0,25 krm saffran
  • sylt (eller lingon till servering)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda risgrynsgröten med ett ägg, lite vetemjöl och saffran tills du får en lagom tjock smet.
  2. Stek små plättar i smör på medelvärme tills de är gyllene på båda sidor.
  3. Servera plättarna med sylt eller lingon för en söt och kryddig efterrätt.