Pizza med tomatsås och ananas
Pizza med tomatsås och ananas
12 ingredienser
1 h
Hemgjord pizza med tomatsås och härlig topping så som ananas och champinjoner är en riktig fullpoängare inför helgen! Den extremt lilla mängden jäst gör pizzadegen härligt lätt och luftig - något kocken Jonas anser vara extremt viktigt i pizzabaket.
Ingredienser
Pizzadeg
- 630 g vatten, kallt
- 1 g jäst
- 20 g salt
- 1 kg vetemjöl
Tomatsås
- 100 g tomatpuré
- 250 g vatten
- 1 msk olivolja
- salt
Topping
- ananas (ekologisk)
- ost (t.ex. Havgus, Gouda eller parmesan)
- skinka (Svensk)
- gul lök, skivad
Gör så här
Pizzadeg
- Väg upp vatten. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt saltet.
- Blanda ner mjölet och arbeta degen för hand tills klumparna försvinner.
- Dela degen i bollar som väger 240 g styck. Låt bollarna jäs i kylen över natten och ta ut 30 minuter innan bakning.
Tomatsås
- Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och låt koka ihop i 2–3 minuter.
Topping
- Kavla ut pizzadegen, bred på tomatsås och toppa med ananas, ost, skina och lök.
- Ultimata är att baka pizzan i en pizzaugn som går upp till 350 grader, då tar det ca 3 minuter. Men det går såklart bra i en vanlig ugn också på 250–300 grader i ca 5–6 minuter.