Pizza med snabb kallrörd tomatsås

POPULÄRT
Pizza med snabb kallrörd tomatsås
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Pizza med snabb kallrörd tomatsås

10 ingredienser

1 h + jästid

Pizza med snabb kallrörd tomatsås kan bli en riktig favorit!

Ingredienser

portioner pizzor

Nattjäst pizzadeg

  • 250 g vatten
  • 1 msk olivolja
  • 450 g vetemjöl (Tipo 00)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk torrjäst

Kallrörd tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk torkad oregano
  • svartpeppar (5 varv på kvarnen)
  • 1 tsk salt

Gör så här

Nattjäst pizzadeg

  1. Häll samtliga ingredienser i en stor bunke och rör runt tills allt blandats.
  2. Plasta bunken och ställ i kyl över natten.
  3. Ta fram bunken ur kylen och sätt ugnen på högsta värme med en plåt eller sten i ugnen, alternativt tänd grillen och lägg i en plåt eller sten.
  4. Låt degen jäsa 30 minuter, knåda och dela upp den i sex delar.
  5. Rulla delarna till tajta bullar och låt jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter.
  6. Forma pizzor med händerna och lite mjöl.
  7. Toppa med tomatsås och ytterligare toppingar som du vill ha varma.
  8. Grädda tills pizzorna är klara, ca 2 minuter. Om du använder grillen skall locket ligga på under gräddningen.

Kallrörd tomatsås

  1. Häll tomaterna i en sil.
  2. Tillsätt kryddorna och rör runt, låt hänga 15 minuter. Använd sedan som tomatsås på pizzor.