Pizza med körsbärstomater, sardeller och oliver

3 röster
20 m
4 pizzor
Pizza med körsbärstomater, sardeller och oliver
Foto: Daniel Ohlsson

Paolo Roberto vet hur en pizza ska smaka! Den här versionen med körsbärstomater, sardeller, vitlök och oliver är fylld av italienska smaker.

Receptet är ur boken Paolos pizza och pasta, Bonnier Fakta.

Visa mer
20 m
4 pizzor
4 portioner

Du behöver

  • 250 g färska körsbärstomater, röda eller blandade färger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 klyfta vitlök
  • 12 sardellfiléer i olja
  • ca 20 svarta oliver
  • olivolja (av god kvalitet)
  • salt
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 pizzadeg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader (ca 225 grader med varmluftsfunktion) och värm upp pizzastenen. Om man inte har pizzasten går det bra att använda ugnsplåt, insmord eller med bakplåtspapper.
  2. Dela tomaterna i halvor och pressa, med en gaffel, försiktigt ut lite av kärnorna ur varje halva.
  3. Skär dem i små tärningar eller klyftor och torka sedan av dem med hushållspapper.
  4. Lägg tomaterna i en skål och blanda i lite olivolja, oregano och en nypa salt.
  5. Skiva vitlöken tunt, kärna ur oliverna och låt sardellfiléerna rinna av i en liten sil.
  6. Fördela tomaterna över bottnarna och ringla över olivolja.
  7. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca. 5 minuter.
  8. Ta ut pizzorna ur ugnen, fördela snabbt vitlök, oliver och sardellfiléer på pizzorna och grädda dem sedan i ytterligare ca. 5 minuter.
  9. Strö över persilja och servera genast.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...