Pizza med buffelmozzarella

Pizza med buffelmozzarella
Foto: Zeta

Pizza med buffelmozzarella

12 ingredienser

Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto och färska kryddor.

Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
zeta_mozzarella

Zeta Mozzarella Di Bufala Campana

Den här vackert pärlvita mozzarellan är lagrad på traditionellt vis, av pastöriserad färsk mjölk från vattenbuffel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 pizzadeg
  • 2-3 Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • Zeta Crème av kronärtskockor
  • Zeta Crème av svamp med tryffel
  • färsk basilika
  • färsk oregano
  • grön sparris, lättkokt
  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
  • Zeta Burrata
  • kronärtskocka, marinerade
  • Zeta Cerignolaoliver urkärnade
  • Zeta Pesto alla Genovese

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Bryt buffelmozzarellan i bitar och låt rinna av på hushållspapper. Lägg gärna en bit papper över bitarna och tryck till- då försvinner onödig vätska som kan göra pizzan för blöt.
  3. Mjöla ett bakbord och lägg på en degboll. Tryck försiktigt med fingerspetsarna i mitten och forma en liten pizza med tydlig kant.
  4. Sträck sedan ut degen med händerna samtidigt som du roterar pizzan. Dra i kanterna- men försiktigt- kanten ska ju vara härligt luftig. Fortsätt sträcka och rotera tills pizzan är lagom tunn. Laga eventuella hål som uppstår.
  5. Mjöla en pizzaspade. Ta försiktigt upp pizzadegen med handryggarna och lägg på. Forma en sista gång. Skaka spaden fram och tillbaka så att du ser att pizzan inte har fastnat.
  6. Bred ut ett tunt lager av tomatsåsen och lämna 2- 3 cm för kanten. Toppa med mozzarellabitar.
  7. Grädda tills osten smält ordentligt och pizzakanten fått fina mörka gräddade fläckar- så kallade leopardfläckar.
TIPS!
Tips från Zeta
Spaghetti med Pesto Piccante

Tips från Zeta

Testa fler av Zetas härliga recept!

Läs mer