Lyxig och god pizza bianco med brieost, päron, valnötter, honung och timjan. Se till att välja en bra brieost! Den här pizzan kommer inte att lämna någon besviken!
Ställ in en plåt eller pizzasten högt upp i ugnen.
Blanda alla ingredienserna till pizzadegen i en köksmaskin eller i en bunke. Blanda i ca 10 minuter eller tills degen släpper från bunken.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd.
Placera bottnarna på bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 15 minuter.
Bred ut ett tunt lager crème fraiche på bottnarna. Lägg över brieost, skivor av päron, valnötter och honung.
Ta ut plåten eller pizzastenen och lägg försiktigt över bottnarna. Grädda högt upp i ugnen i ca 5-10 minuter, tills de är färdiggräddade och allt fått fin färg.
Toppa pizzorna med några kvistar timjan och flingsalt.