Pizza med ägg och bacon

4 röster
6 pizzor

Pizza toppad med potatis, ägg, bacon och mozzarella. Succé!

Visa mer
6 pizzor
6 portioner

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg
  • 200 g skivad bacon
  • 300 g avrunnen mozzarellaost
  • 300 g kall kokt potatis av fast sort
  • 2 rödlökar
  • färsk persilja
  • ca 3 dl tomatsås
  • 6 ägg
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 300 grader eller så högt det går. Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen. Forma degbitarna till runda pizzabottnar.
  2. Skär bacon i bitar och stek i en stekpanna. Skär osten i bitar och skiva potatisen. Dela löken och skiva den tunt. Hacka persiljan. Bred 2 msk tomatsås på en botten och strö över ost. Lägg på bacon, potatis och lök. Knäck försiktigt ett ägg på mitten av pizzan; äggulan ska helst vara hel.
  3. Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter, den ska få rejält med färg. Dra några varv med pepparkvarnen över ägget och strö persilja över hela pizzan. Gör likadant med resten av bottnarna.
2 januari 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept