Pizza med ägg och bacon

6 pizzor
6 pizzor

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg
  • 200 g skivad bacon
  • 300 g avrunnen mozzarellaost
  • 300 g kall kokt potatis av fast sort
  • 2 rödlökar
  • färsk persilja
  • ca 3 dl tomatsås
  • 6 ägg
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 300 grader eller så högt det går. Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen. Forma degbitarna till runda pizzabottnar.
  2. Skär bacon i bitar och stek i en stekpanna. Skär osten i bitar och skiva potatisen. Dela löken och skiva den tunt. Hacka persiljan. Bred 2 msk tomatsås på en botten och strö över ost. Lägg på bacon, potatis och lök. Knäck försiktigt ett ägg på mitten av pizzan; äggulan ska helst vara hel.
  3. Kontrollera att ugnen är varm och sätt på grillfunktionen. Baka pizzan ca 5 minuter, den ska få rejält med färg. Dra några varv med pepparkvarnen över ägget och strö persilja över hela pizzan. Gör likadant med resten av bottnarna.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept