Pizza Maggan

NYHET
Pizza Maggan
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Pizza Maggan

6 ingredienser

30 min

En härlig pizza med tomatsås, mozzarella och basilika gör sig alltid bra till helgen!
Receptet på pizzadegen finns här! Även ett passande recept på tomatsås hittar du här!

Ingredienser

portioner1 - 2
  • 1 pizzadeg
  • 1-1,5 dl tomatsås
  • 80 g fior di latte, semitorkad mozzarella
  • 2 msk olivolja
  • 60 g buffelmozzarella (färsk)
  • 4-5 blad basilika

Gör så här

  1. Starta ugnen på högsta värme, ovan- och undervärme (använd inte varmluft då det torkar ut degen).
  2. Sätt in alla plåtar, galler och gjutjärnsattiraljer som du har för att hjälpa ugnen att hålla värmen. Se till att det finns en 10 cm hög springa i mitten av ugnen där du kan baka pizzan.
  3. Värm även plåten som du ska baka pizzan på.
  4. Baka ut degbollen till en pizza som är ca 30 cm i diameter, pressa ej kanterna. Baka gärna ut degen på ett bakplåtspapper. Då blir det enkelt att flytta över den till den heta plåten om du inte har en pizzaspade.
  5. Bred ut tomatsåsen i ett jämnt lager över pizzadegen. Var noga så att det inte kommer sås på kanterna, då bränns såsen.
  6. Skär fior di latten i 7-8 mindre kuber och fördela bitarna jämnt över pizzan.
  7. Skicka in pizzan i ugnen på en varm baksten om du har en. Om du inte har en baksten så ta ut den varma plåten från ugnen, stäng ugnsluckan, vänd plåten upp- och ner och dra över pizzan med hjälp av bakplåtspappret.
  8. Låt pizzan få rejält med färg på kanterna, rör inte den utan låt den bakas ifred.
  9. Ta ut pizzan när den har fått fin färg och osten har smält.
  10. Pensla kanterna med olivoljan så fort pizzan är klar.
  11. Ringla över ytterligare olivolja, riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela bitarna över pizzan.
  12. Toppa med basilika och ät genast!