Pizza Lazy days

NYHET
Pizza Lazy days
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Pizza Lazy days

7 ingredienser

30 min

Den här goda pizzan med tomatsås, potatis och ost passar perfekt för lata helgdagar.
Receptet på pizzadegen finns här! Även ett passande recept på tomatsås hittar du här!

Ingredienser

portioner1 - 2
  • 1 pizzadeg
  • 1-1,5 dl tomatsås
  • 150 g potatis, kokt, krossad och rostad med smör, rosmarin och gochugaru.
  • 100 g cheddarost, riven
  • 3 msk chiliolja (krispig, finns i butiken)
  • 2 msk blandade frön, rostade (eller nötter)
  • 2 msk krasse, nyklippt

Gör så här

  1. Starta ugnen på högsta värme, ovan- och undervärme (använd inte varmluft då det torkar ut degen).
  2. Sätt in alla plåtar, galler och gjutjärnsattiraljer som du har för att hjälpa ugnen att hålla värmen. Se till att det finns en 10 cm hög springa i mitten av ugnen där du kan baka pizzan.
  3. Värm även plåten som du ska baka pizzan på.
  4. Baka ut degbollen till en pizza som är ca 30 cm i diameter, pressa ej kanterna. Baka gärna ut degen på ett bakplåtspapper. Då blir det enkelt att flytta över den till den heta plåten om du inte har en pizzaspade.
  5. Bred ut tomatsåsen i ett jämnt lager över pizzadegen. Var noga så att det inte kommer sås på kanterna, då bränns såsen.
  6. Fördela potatis och ost över pizzan.
  7. Skicka in pizzan i ugnen på en varm baksten om du har en. Om du inte har en baksten så ta ut den varma plåten från ugnen, stäng ugnsluckan, vänd plåten upp- och ner och dra över pizzan med hjälp av bakplåtspappret.
  8. Låt pizzan få rejält med färg på kanterna, rör inte den utan låt den bakas ifred.
  9. Ta ut pizzan när den har fått fin färg och osten har smält.
  10. Ringla över chiliolja, strö över frön/nötter och krasse.
  11. Pensla kanterna med olivolja och njut genast!