I samarbete med Kronfågel

Pizza bianco med kyckling, päron, getost och grönkål

0 röster
30 m
4
Pizza bianco med kyckling, päron, getost och grönkål
Foto: Kronfågel

Svensk kycklingSteak från Kronfågel - Gott & hållbart!

Kronfågel kycklingsteak NY

Riktigt lyxig vit pizza toppad med betor, päron, kyckling, björnbär, getost och grönkål.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Pizzadeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 dl vatten, kallt

Topping

  • 4 Kronfågel KycklingSteak
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 päron
  • 2 rödbetor (eller polkabetor)
  • 70 g grönkål
  • 250 g björnbär
  • 200 g getost
  • 2 tsk citronskal, finrivet
  • 1 dl valnötter
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader och ställ ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.
  2. Pizzadeg
    Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små pizzor på mjölat bakplåtspapper.
  3. Topping
    Vispa crème fraiche så att den blir lite lätt rinnig, bred sedan ut den på pizzadegen. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzan till plåten, grädda i ugn ca 8-10 min.
  4. Medan degen är i ugnen kan du förbereda ingredienserna. Skiva päronen, skala och skiva betorna tunt.
  5. Stek KycklingSteaken färdig efter instruktionerna på förpackningen.
  6. Ta ut pizzan. Toppa sedan med stekt KycklingSteak, päron, getost, björnbär, nötter, honung och salt och peppar. Servera direkt. Smaklig måltid!
17 september 2019

Laddar fler recept...