Pizza bianco med kyckling, päron, getost och grönkål

Pizza bianco med kyckling, päron, getost och grönkål
Foto: Kronfågel

Pizza bianco med kyckling, päron, getost och grönkål

17 ingredienser

30 m

Riktigt lyxig vit pizza toppad med betor, päron, kyckling, björnbär, getost och grönkål.

Kronfågel kycklingsteak NY

Tips

Svensk kycklingSteak från Kronfågel - Gott & hållbart!

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 dl vatten, kallt

Topping

  • 4 Kronfågel kycklingsteak
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 päron
  • 2 rödbetor (eller polkabetor)
  • 70 g grönkål
  • 250 g björnbär
  • 200 g getost
  • 2 tsk citronskal, finrivet
  • 1 dl valnötter
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader och ställ ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.

Pizzadeg

  1. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små pizzor på mjölat bakplåtspapper.

Topping

  1. Vispa crème fraiche så att den blir lite lätt rinnig, bred sedan ut den på pizzadegen. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzan till plåten, grädda i ugn ca 8-10 min.
  2. Medan degen är i ugnen kan du förbereda ingredienserna. Skiva päronen, skala och skiva betorna tunt.
  3. Stek KycklingSteaken färdig efter instruktionerna på förpackningen.
  4. Ta ut pizzan. Toppa sedan med stekt KycklingSteak, päron, getost, björnbär, nötter, honung och salt och peppar. Servera direkt. Smaklig måltid!