Pizza bianca med kronärtskocka, zucchini och Burrata

Pizza bianca med kronärtskocka, zucchini och Burrata
Foto: Köket.se

Pizza bianca med kronärtskocka, zucchini och Burrata

12 ingredienser

20 min

Bjud på en somrig och vegetarisk pizza med marinerade kronärtskockor, zucchini, pinjenötter, rucola, citron och Burrata. Fräscht, krämigt och supergott!

Granarolo Burrata
Granarolo burrata_2023

Granarolo Burrata

Burrata är en Mozzarella som vi fyllt med en krämig blandning av grädde och Mozzarellastrimlor, en Mozzarella extra allt helt enkelt.

Läs mer

Ingredienser

portioner pizza
  • 1 pizzadeg
  • 1 förp Granarolo Stracchino [à 170 g]
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 0,25 zucchini
  • 4-6 kronärtskockor i olja
  • 1 förp Granarolo Burrata [à 125 g]
  • 20 g pinjenötter, rostade
  • rucolasallad
  • 0,5 citron, skal och saft
  • olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna på mandolin.
  3. Kavla ut pizzadegen på en plåt. Bred ut Stracchino på pizzan. Toppa pizzan med zucchini och kronärtskocka. Toppa med riven Quattrocento.
  4. Ringla lite olivolja ovanpå och krydda med salt och peppar. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.
  5. Dressa rucolan med olivolja och en skvätt citronsaft. Lägg burratan på pizzan och toppa med pinjenötter, den dressade rucolan och lite riven citronzest. Njut!
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Perfekt panzanella med mozzarella Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer