Pizza alle verdure

0 röster
1 h
4 pizzor
Pizza alle verdure
Foto: Daniel Ohlsson

Pizza alle verdure är en vegetarisk pizza med paprika, zucchini, svamp och oliver. En riktigt god pizza fylld med italienska smaker.

Receptet är ur boken Paolos pizza och pasta, Bonnier Fakta.

Visa mer
1 h
4 pizzor
4 portioner

Du behöver

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika, eller orange
  • 1 zucchini
  • 10-20 g torkad svamp (helst karljohansvamp)
  • ca 16 svarta oliver
  • 1 tsk oregano, torkad
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • basilikablad, hackade att strö över
  • 1 pizzadeg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader (ca 225 grader med varmluftsfunktion) och värm upp pizzastenen. Om man inte har pizzasten går det bra att använda ugnsplåt, insmord eller med bakplåtspapper.
  2. Skölj paprikor och zucchini. Kärna ur paprikorna och skär dem och zucchinin i bitar.
  3. Lägg den torkade svampen i en skål och häll på varmt vatten så att det täcker. Låt stå i ca 30 minuter.
  4. Sila sedan av vattnet och tryck försiktigt på svampen med en gaffel för att pressa ut så mycket som möjligt av vätskan.
  5. Häll olivolja (2 msk) i en ugnsform.
  6. Tillsätt paprika, zucchini, svamp, oliver, oregano, salt och peppar.
  7. Sätt in formen i ugnen och rosta grönsakerna, ca 8-10 minuter, eller tills de börjar mjukna men fortfarande är rejält spänstiga. Rör om då och då.
  8. Fördela grönsaksblandningen över pizzabottnarna, ringla över lite olivolja och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  9. Strö över basilikablad och servera genast.
27 juni 2019

Laddar fler recept...