Pizza a la Marlon

17 röster
20 m
4

Pizza a la Marlon är en perfekt förrätt till middagen där pizzan toppas med med serranoskinka och mozzarella.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Pizzadeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl olivolja

Pizzasås & topping:

  • 150 g finkrossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk färsk timjan
  • 150 g riven ost
  • Lufttorkad skinka (Serrano)
  • Inlagd soltorkadtomat
  • Basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220° (varmluft).
  2. Blanda de torra ingredienserna och sedan de blöta i en bunke. Rör ihop tills degen släpper från bunken.
  3. Lägg upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla sedan ut med mjölad kavel. Mjöla en ugnsplåt lätt och lyft på den utkavlade degen.
  4. Slå på och släta ut pizzasåsen över degen, lämna ca. 1 cm från kanten runtom. Strö på osten och de soltorkade tomaterna.
  5. Baka pizzan i 12–15 minuter i mitten av ugnen. Lägg på den lufttorkade skinkan och strö över några basilikablad när pizzan är färdiggräddad.
  6. Serveras med en sallad på ruccola och mangoldskott. Strö över flingsalt, ringla fin olivolja över och hyvla parmesan på salladen.
11 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept