Pisto de Calabacin

koket.se
friterad aubergine med honung
Johan Backéus
Birgit Malmcrona
Johan Backéus
Birgit Malmcrona

Pisto de Calabacin

Av: Johan Backéus, Birgit Malmcrona

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 m

Den här härliga rätten är perfekt att göra i skördetid! Med solmogna tomater och färgsprakande paprikor blir det ett riktigt smakrikt inslag till helgens middag.

Se Johan Backéus laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 6 tomater (mogna)
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • pimiento (rökt paprikapulver)
  • strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Skär zucchini och paprika i små bitar.
  2. Skala tomterna och dela även dem i mindre bitar.
  3. Sautera löken och vitlöken med lite olivolja. Tillsätt en nypa pimento.
  4. Tillsätt paprika och zucchini i pannan.
  5. Avsluta med att tillsätta tomatbitarna och koka ihop på hög värme tills tomaterna känns lätt tillagade.
  6. Balansera syran med lite socker och smaka av med salt.
  7. Servera gärna med stekt ägg och bröd