Pistagepavlova

Pistagepavlova
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Pistagepavlova

10 ingredienser

1 h

Pistagepavlova med sabayon och blodapelsin blir ett smakfullt avslut på en härlig middag.

Ingredienser

portioner

Pavlova

  • 2 äggvitor (spara gulorna till krämen)
  • 135 g strösocker [1,5 dl]
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 50 g pistagenötter, rostade och hackade

Amaretto sabayon

  • 95 g äggula
  • 50 g amarettolikör
  • 150 g vatten
  • 45 g strösocker
  • 100 g grädde, lättvispad

Servering

  • 2 blodapelsiner

Gör så här

Pavlova

  1. Vispa äggvitor och strösocker till en fast och glansig maräng.
  2. Sikta i majsstärkelse och vänd om ordentligt.
  3. Vänd slutligen i nötterna.
  4. Klicka ut marängsmeten till önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Baka mitt i ugnen på 135 grader i ca 40 minuter. Låt svalna innan du flyttar dem.

Amaretto sabayon

  1. Placera en bunke över ett vattenbad varmslå (vispa) alla ingredienser tills sockret är helt upplöst.
  2. Sätt plastfolie över bunken och låt svalna något.
  3. Rör runt i sabayonen och vänd i grädden.

Servering

  1. Skär bort skalet på blodapelsinerna och skär ut fina filéer utan det vita segmentet.
  2. Toppa pavlovan med sabayon och lägg på blodapelsin.