Pistagepannacotta med ananas och mynta

Pistagepannacotta med ananas och mynta
Foto: Stephanie Bjelkstam

Vegansk pannacotta som du gör på hemgjord pistagemjölk. Servera med tärnad ananas och myntasocker.

23 februari 2017
4

Du behöver

  • 2 dl pistagenötter
  • 4 dl vatten
  • 0,75 dl gelésocker
  • 2 tsk färskmald kardemumma
  • 1 handfull babyspenat

Topping

  • 0,5 ananas
  • rörsocker
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Mixa pistagenötter, spenat och vatten i en blender eller matberedare till en grön mjölk. Sila av mjölken i en finmaskig sil eller i en nötmjölkspåse.
  2. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp tillsammans med gelésocker och kardemumma, i ca en halv minut.
  3. Häll upp i formar eller skålar och låt stelna i kyl i ca 2 timmar.
  4. Tärna ananasen smått. Mortla socker och myntablad till ett grönt myntasocker och lägg ovanpå ananasen. Servera kylskåpskall pannacotta med ananasen.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept