Pistagepannacotta med ananas och mynta

21 röster
4
Pistagepannacotta med ananas och mynta
Foto: Stephanie Bjelkstam

Vegansk pannacotta som du gör på hemgjord pistagemjölk. Servera med tärnad ananas och myntasocker.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl pistagenötter
  • 4 dl vatten
  • 0,75 dl gelésocker
  • 2 tsk färskmald kardemumma
  • 1 handfull babyspenat

Topping

  • 0,5 ananas
  • rörsocker
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Mixa pistagenötter, spenat och vatten i en blender eller matberedare till en grön mjölk. Sila av mjölken i en finmaskig sil eller i en nötmjölkspåse.
  2. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp tillsammans med gelésocker och kardemumma, i ca en halv minut.
  3. Häll upp i formar eller skålar och låt stelna i kyl i ca 2 timmar.
  4. Tärna ananasen smått. Mortla socker och myntablad till ett grönt myntasocker och lägg ovanpå ananasen. Servera kylskåpskall pannacotta med ananasen.
23 februari 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...