Pistagemuffins med glasyr

Pistagemuffins med glasyr
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Pistagemuffins med glasyr

19 ingredienser

30 min

Fredrik Eriksson gästar Nyhetsmorgon och bjuder på festliga pistagemuffins som han toppar med en len glasyr och friska hallon.

Ingredienser

8 - 10 portioner

Muffins

  • 1 dl pistagenötter, fint mixade
  • 2,33 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 1 ägg
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 citron, finrivet skal

Glasyr

  • 1,25 dl grekisk yoghurt
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk florsocker (mängd efter smak)
  • 2 msk citronsaft, pressad

Servering

  • 1 ask hallon
  • ca 0,5 dl pistagenötter, hackade
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  2. Placera muffinsformar på en plåt.
  3. Mixa pistagenötterna till ett mjöl i en matberedare.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke samt tillsätt pistagemjölet och strösocker. Rör ihop tills allt är jämnt blandat.
  5. Vispa ihop smör, ägg, yoghurt, mjölk och citronzest tills du har en helt jämn smet.
  6. Tillsätt mjölblandningen och rör runt.
  7. Häll smeten i muffinsformarna och grädda i ca 15 minuter beroende på muffinsens storlek.

Glasyr

  1. Vispa ihop alla ingredienser med elvisp tills du har en krämig glasyr.
  2. Bred glasyren på muffinsen.

Servering

  1. Mosa lite hallon och lägg ovanpå på glasyren följt av hela färska hallon.
  2. Strö över hackade pistagenötter samt riv över citronzest.