Pinsa bianca med kronärtskocka och parmesan

POPULÄRT
koket.se
Pinsa bianca med kronärtskocka och parmesan
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pinsa bianca med kronärtskocka och parmesan

10 ingredienser

En ny variant på pizza - färdigt pinsabröd toppas med mozzarella, inlagda kronärtskockor, tomater och rucola. En snabblagad middag med italienska smaker.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 pinsabröd
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 burk inlagda kronärtskockor, avrunna
  • 200 g körsbärstomater
  • 30 g rucolasallad
  • 100 g parmesanost, hyvlad
  • olivolja, att ringla över pinsan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg pinsabröd på en plåt. Blanda olivoljan med riven vitlök. Pensla vitlöksoljan på pinsabröden. Riv sedan över mozzarella med händerna. Strö över rödlök och grädda högt upp i ugnen ca 6-8 minuter.
  3. Häll av kronärtskockorna och skär i kvartar. Halvera tomaterna.
  4. Ta ut pinsan ur ugnen och toppa med rucola, kronärtskockor, tomater och hyvlad parmesan. Ringa över olivolja och servera genast!