Pinsa bianca med kronärtskocka och parmesan
Pinsa bianca med kronärtskocka och parmesan
10 ingredienser
En ny variant på pizza - färdigt pinsabröd toppas med mozzarella, inlagda kronärtskockor, tomater och rucola. En snabblagad middag med italienska smaker.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 2 pinsabröd
- 3 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 mozzarellaostar
- 1 rödlök, tunt skivad
- 1 burk inlagda kronärtskockor, avrunna
- 200 g körsbärstomater
- 30 g rucolasallad
- 100 g parmesanost, hyvlad
- olivolja, att ringla över pinsan
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg pinsabröd på en plåt. Blanda olivoljan med riven vitlök. Pensla vitlöksoljan på pinsabröden. Riv sedan över mozzarella med händerna. Strö över rödlök och grädda högt upp i ugnen ca 6-8 minuter.
- Häll av kronärtskockorna och skär i kvartar. Halvera tomaterna.
- Ta ut pinsan ur ugnen och toppa med rucola, kronärtskockor, tomater och hyvlad parmesan. Ringa över olivolja och servera genast!