Pinjekaka med citron och crème fraiche

POPULÄRT
Pinjekaka med citron och crème fraiche 2
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Pinjekaka med citron och crème fraiche

17

12 ingredienser

1 h

Pinjekaka med citron och crème fraiche kommer förgylla helgens fikastund.

Ingredienser

portioner1 kaka
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3,5 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 citron, saften och skalet
  • 100 g smör, smält
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 msk honung
  • citron, skalet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form och strö med mandelmjöl.
  3. Vispa ägg, socker, 1.5 dl crème fraîche och salt pösigt. Rör sedan ner citronsaften och det smälta smöret.
  4. Sikta slutligen ner mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
  5. Häll smeten i formen och fördela pinjenötter över.
  6. Grädda längst ner i ugnen i 40 minuter.
  7. Servera kakan ljummen med resterande crème fraîche, honung och rivet citronskal.
TIPS!
läs mer
Leif Mannerström 2018

Se och lär av Leif Mannerström

Tips och tricks för hur du utvecklar din matlagning

Läs mer