Pinjekaka med citron och crème fraiche
Pinjekaka med citron och crème fraiche
12 ingredienser
1 h
Pinjekaka med citron och crème fraiche kommer förgylla helgens fikastund.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 0,5 dl mandelmjöl
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 3,5 dl crème fraîche
- 0,5 tsk salt
- 1 citron, saften och skalet
- 100 g smör, smält
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 dl pinjenötter
- 2 msk honung
- citron, skalet
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form och strö med mandelmjöl.
- Vispa ägg, socker, 1.5 dl crème fraîche och salt pösigt. Rör sedan ner citronsaften och det smälta smöret.
- Sikta slutligen ner mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen och fördela pinjenötter över.
- Grädda längst ner i ugnen i 40 minuter.
- Servera kakan ljummen med resterande crème fraîche, honung och rivet citronskal.